miercuri, 24 octombrie 2012

sâmbătă, 20 octombrie 2012

vineri, 19 octombrie 2012

Organizarea crescatoriei. Partea a 2-a. Casuta multifunctionala.

Din necesitatea de a divide cat mai bine porumbeii in fuctie de necesitati am hotarat sa fac in curte o casuta multifunctionala.
Pe partea din spate am instalat un bloc de 12 boxe. Am de gand sa fac in ele 12 perechi de tineri pe care sa incerc sa ii zbor la natural in diverse pozitii de cuibar, sa experimentez mai exact. Dupa ce voi termina experientele la natural sa retrag femelele si sa zbor masculii din boxe in vaduvie.
Dupa ce se termina antrenamentele si porumbeii vor ajunge la sfarsitul ciclului reproducator am hotarat sa blochez fetele boxelor cu 3 panouri de odihnitori.
In acest fel voi folosi casuta in perioada de iarna cand voi separa masculii in ea.

joi, 18 octombrie 2012

Atac de soim.

Soimul este unul din pericolele la care sunt supusi porumbeii cand sunt lasati liberi. In acelasi timp este si pradatorul cu cea mai mare rata de succes. Va prezint in continuare unul dintre norocosi. A reusit sa scape doar cu o gaura in piept, l-am gasit in kit tot zgribulit. Dupa ce l-am curatat si cusut porumbelul si-a revenit in 2 saptamani 100%. Atasez in continuare cateva fotografii cu porumbelul in cauza :D.

Large Visitor Globe