Otetul de mere sau otetul simpul va acidifica continutul gusei si va descuraja dezvoltarea tricomonozei, dar nu va reusi sa trateze porumbeii impotriva acestei boli. Bacteriile carora nu le este benefic un mediu acid, cum ar fi Salmonella, vor fi descurajate sa se multiplice in gusa. Bacteriile care iubesc un mediu acid cum ar fi lactobacilii vor gasi un mediu favorabil si isi vor continua calatoria pana in colon unde se vor multiplica. Sunt sigur ca orice acid de genul otetului nu poate trece de colon. Poate probabil trece de stomac dar sucul de baza al pancreasului care se revarsa in intestinul subtire va neutraliza otetul si il va descompune in apa si acetat care se vor absorbi.
Totusi daca otetul inghitit nu va ajunge in intestinul gros cum este posibila acidificarea continutului? Raspunsul sta in favorizarea calatoriei lactobacililor si defavorizarea Escheriei coli si Salmonelei care prefera mai mult un ph neutral sau bazic. In consecinta lactobacilii vor coloniza colonul si produsele lor metabolice sunt responsabile pentru aceasta crestere a aciditatii.
Cresterea aciditatii conduce la :
- cresterea aciditatii in gusa duce la o mai buna digestie
- scade presiunea sangelui si nivelul colesterolului
- amelioreaza crampele musculare si scade concentratia de E.coli, salmonella si drojdii in colon
- dezimfecteaza apa de baut.
Este avantajos in lumea noastra sa fim un pic sceptici cand oamenii incearca sa ne vanda tot felul de produse si sa ne separe de banii nostri. Orice sceptic ar face urmatorul experiment : administrati unora dintre porumbeii vostri otet de mere pentru 3 saptamani si pe restul tratatii normal. O sa observati cum grupul caruia ii este administrat otet se va transforma si o sa prezinte un penaj mai matasos si mai uleios. Cred ca sunteti constienti ca toate acestea sunt semne care arata o conditie buna care a fost obtinuta prin administrarea de otet de mere. O sa vedeti ca se si vor antrena mai intens si asa isi vor demonstra buna conditie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu