sâmbătă, 28 iunie 2014

Cercetatorii au descoperit ca memoriile pot fi transmise prin generatii in ADN-ul nostru


   Noi cercetari de la Universitatea Emory de Medicina,in Atlanta, au aratat ca este posibil  pentru unele informatii sa fie mostenite biologic prin schimbarile chimice care apar in ADN. In timpul testelor au invatat ca soarecii pot transmite informatiile invatate despre traume sau experiente stresante- in acest caz frica de a mirosi flori de cires- generatiilor urmatoare. 
      Conform ziarului Telegraph,DR Brian Dias, de la departamentul de psihiatrie al Universitatii Emory, spune: ,, Dintr-o perspectiva de translatie, rezultatele noastre ne permit sa apreciem cum o experienta a unui parinte, capatata inainte de a concepe pui, influentand atat structura cat si functia sistemului nervos al generatiilor urmatoare.   
        ,, Acest fenomen poate contribui la etiologia si la potentialul de a transmite intergenerational riscul pentru tulburarile neuropsihiatrice ca si fobiile, aniexietatea si tulburarile de stres post-traumatice”.  
           Acest lucru sugereaza ca experientele sunt trecute intr-un mod din creier in genom, in acest fel ele pot fi transmise generatiilor urmatoare. 
         Cercetatorii acum spera sa descopere si sa inteleaga cum informatia ajunge sa fie stocata in ADN.
           Ei vor sa gaseasca daca sunt efecte similare in genele oamenilor. 
          Profesorul Marcus Pembrey, un genetician pediatric la Universitatea din Londra, a spus ca munca ofera ,, dovezi irefutabile” pentru trasmiterea biologica a memoriei.
           A adaugat: ,, Se adreseaza fricii care este relevanta pentru fobii, aniexietate si tulburarilor de stres post-traumatice, plus subiectului controversat de transmitere in ,, memorie” a unei experiente ancestrale in generatii”. 
            ,,Este timpul ca cercetatorii din sanatatea publica sa ia in serios raspunsurile trans-generationale”. 
           ,,Suspectez ca nu vom intelege cresterea incidentei bolilor neuropsihiatrice sau a obezitatii, diabetului sau tulburarilor metabolice fara sa avem o abordare multigenerationala.” 
             Profesorul Wolf Reik, seful epigenetistilor la Institutul din Babraham in Cambridge, spune, noi cercetari sunt necesare inainte ca asemenea rezultate sa fie aplicate la oameni. 
           El spune: ,,Acest tip de rezultate sunt incurajante asa cum ele sugereaza ca mostenirea trans-generationala exista si este mediata de epigenetica, dar un studiu mai atent al modelelor exprimate la animale este necesar inainte de a aplica aceste descoperiri la oameni.” 
     Poate AND-ul nostru sa poarte memorii spirituale si cosmice trecute in gene in timpul generatiilor anterioare? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Large Visitor Globe